Kanada rozšírila súpisku z 13 na 22 hráčov, mimo NHL len Garnett

29.04.2013 Celý región

Ottawa 28. apríla (TASR) - Trénerovi kanadskej hokejovej reprezentácie Lindymu Ruffovi pribudli do realizačného tímu na MS nielen dvaja asistenti, ale aj deväť nových hráčov. Predbežná súpiska sa rozšírila z deviatich na 22 hokejistov a najmä sa zastabilizoval brankársky post a obranné rady.

Manažér Steve Yzerman pre IIHF zdôraznil: "Máme od hráčov širokú odozvu. Sme nadšení tým, ako sa nám doteraz podarilo vyskladať tím." Kanaďania, ako každý iný tím, majú možnosť svoj tím rozšíriť ešte o troch korčuliarov v schéme 3+22, pričom na každý zápas sa musí dať osobitá súpiska s maximálnym počtom 2 brankárov plus 20 korčuliarov. V súčasnom kádri javorového listu je už 11 hráčov so skúsenosťami z MS, ale aj 6 úplných reprezentačných nováčikov. Jedine brankár Michael Garnett je mimo NHL, chytal v KHL v drese finalistu Traktor Čeľabinsk.

Realizačný tím kanadskej reprezentácie rozšírili tréneri Dave Tippett z Phoenixu a Barry Trotz z Nashvillu. Na striedačke doplnili hlavného trénera Lindyho Ruffa a asistenta Douga Sheddena, ktorých vedenie Kanadskej hokejovej federácie menovalo do funkcií už na začiatku apríla.

Káder 22-hráčov Kanady:

brankári - Devan Dubnyk (Edmonton Oilers), Michael Garnett (Traktor Čeľabinsk/KHL), Mike Smith (Phoenix Coyotes)

obrancovia - Brian Campbell (Florida Panthers), Luke Schenn (Philadelphia Flyers), T.J. Brodie (Calgary Flames), Brenden Dillon (Dallas Stars), Jay Harrison (Carolina Hurricanes), Stephane Robidas (Dallas Stars, Justin Schultz (Edmonton Oilers)

útočníci - Matt Duchene (Colorado Avalanche), Jordan Eberle (Edmonton Oilers), Claude Giroux (Philadelphia Flyers), Taylor Hall (Edmonton Oilers), Ryan O'Reilly (Colorado Avalanche), Matt Read (Philadelphia Flyers), Wayne Simmonds (Philadelphia Flyers), Eric Staal (Carolina Hurricanes), Jordan Staal (Carolina Hurricanes), Steven Stamkos (Tampa Bay Lightning), Andrew Ladd (Winnipeg Jets), Jeff Skinner (Carolina Hurricanes)
 

Vyberte región